Pusat Service Komputer Acer: Okeforum

Terdapat banyak pusat perkhidmatan komputer Laptop Acer  yang tersebar di seluruh wilayah di Indonesia. Ini adalah untuk kemudahan pelanggan setia produk kami. Oleh itu, jika  anda memerlukan perkhidmatan mengenai beberapa produk kami, hanya perlu mencari titik perkhidmatan A cer terdekat di sekitar anda.

Pusat perkhidmatan sudah tersedia di beberapa bandar utama seperti Jakarta, Bandung, Aceh, Medan dan lain-lain.  Anda boleh mencari kedai perkhidmatan kami di bandar terdekat.  Terdapat beberapa jenis perkhidmatan yang disediakan di tempat perkhidmatan kami, seperti membersihkan unit, memeriksa perisian, dan mengurangkan kadar aduan pelanggan.

Kerana ia telah ditubuhkan sejak tahun 1976, produk Acer sudah boleh dikatakan sebagai jenama legenda di kalangan jenama lain. Oleh itu, peningkatan perkhidmatan untuk semua keperluan pelanggan akan dijalankan sebaik mungkin. Dengan kualiti yang tidak diragukan, ini tidak bermakna bahawa produk Acer tidak terlepas daripada kerosakan.

Permudahkan jika komputer Laptop Acer  atau produk buku nota anda rosak. Anda boleh menghantar aduan terus kepada perkhidmatan pelanggan kami melalui telefon atau terus ke kedai servis terdekat. Sebelum ini, anda juga boleh melakukan pemeriksaan sendiri sama ada komputer Laptop  anda mempunyai jaminan rasmi atau tidak, inilah caranya.

Pusat Perkhidmatan Komputer Laptop Acer, Jika Anda Mempunyai Waranti Rasmi Terdapat Pelekat

Cara pertama untuk memeriksa sama ada komputer Laptop anda mempunyai jaminan rasmi atau tidak adalah sangat mudah, hanya semak di bahagian bawah. Sama ada terdapat pelekat jaminan atau tidak, ia terletak betul-betul di bawah komputer Laptop anda. Ia sangat mudah dikenali, biasanya pelekat dalam bentuk hologram jadi sangat sukar untuk dipalsukan.

Oleh itu, tidak perlu risau sama ada pelekat jaminan palsu atau tidak. Ini juga boleh dilakukan apabila anda membeli produk kami, pastikan anda sentiasa menyemak sama ada anda mempunyai pelekat jaminan rasmi atau tidak. Sehingga kemudian akan lebih mudah apabila anda memerlukan perkhidmatan yang dapat memanfaatkan tuntutan jaminan rasmi kami.

Jika anda masih tidak pasti, anda boleh membawa komputer Laptop  anda ke  pusat servis komputer Laptop Acer yang terdekat. Minta pekerja yang bertugas di sana untuk membantu memeriksa sama ada pelekat itu adalah pelekat rasmi. Ini tidak lain hanyalah untuk memastikan bahawa pelekat itu tulen.

Setiap produk Acer yang dijual di pengedar rasmi di Indonesia pasti akan mempunyai pelekat ini. Hanya semak dengan teliti sama ada terdapat pelekat di bahagian bawah untuk memastikan bahawa ia mempunyai tanda rasmi. Tidak ada yang salah dengan memastikan daripada datang penyesalan di masa depan.

Semak Laman Web Pusat Perkhidmatan Komputer Laptop Acer dalam Pelayar Anda

Untuk memeriksa kepastian jaminan rasmi produk Acer anda  selain dengan memeriksa pelekat hologram, jika anda tidak berpuas hati atau tidak pasti sama ada.  Anda boleh menyemak terus melalui laman web atau laman web yang kami sediakan untuk melaksanakan status jaminan komputer Laptop yang berkenaan. Ini adalah untuk memberi kemudahan dalam perkhidmatan.

Terutama dengan keadaan seperti wabak semasa, jika anda masih tidak pasti tentang meninggalkan rumah. Ia boleh dilakukan dengan menyemak melalui laman web jika anda masih takut untuk meninggalkan rumah dan berinteraksi dengan dunia luar. Dengan laman web pemeriksaan jaminan ini bertujuan untuk menyediakan akses cepat dan mudah.

Anda boleh menyemak laman web http://warranty.acer.co.id/  untuk menyemak dan mengesahkannya. Selepas dibuka, akan ada beberapa sub menu, pilih sub menu semak jaminan. Jika anda telah mengisinya dengan nombor siri buku nota atau komputer Laptop anda. untuk mencari nombor siri komputer Laptop, ia boleh didapati di bahagian bawah.

Jika anda telah mengisi dengan betul lajur nombor siri dengan yang disenaraikan di bahagian bawah komputer Laptop. Klik hantar untuk meneruskan proses pemeriksaan jaminan. Selain melawat pusat servis komputer Laptop Acer  secara langsung, ini juga boleh dilakukan untuk memastikan sama ada anda mempunyai jaminan rasmi.

Semak Waranti Pusat Perkhidmatan Komputer Laptop Acer melalui SMS

Selain menyemak laman web atau laman web rasmi acer, anda juga boleh menyemak dengan menghantar melalui pesanan ringkas atau SMS. Sesungguhnya, kaedah lulus SMS ini terdengar sangat kuno, tetapi tidak ada yang salah dengan menggunakan kaedah ini. Mungkin ia disebabkan oleh beberapa keadaan yang hanya boleh diperiksa melalui SMS.

Tiada siapa yang tahu apa yang akan berlaku pada masa akan datang, ini tidak lain hanyalah untuk pelanggan produk Acer untuk menjadi selesa. Kaedah ini mungkin dianggap tidak popular, tetapi jika keadaan tidak tersedia sambungan internet kaedah ini akan sangat sesuai untuk dicuba.

Kaedah ini sangat mudah, hanya taip “SN(ruang)nombor siri komputer Laptop” dan hanya hantar ke nombor 0811982237. Di mana nombor itu ditujukan khusus untuk perkara ini. Hanya berikan kredit untuk menghantar hanya satu SMS untuk menghantarnya. Tidak memerlukan sambungan internet.

Jika komputer Laptop yang anda miliki dijamin secara rasmi, maka dengan menghantar mesej ringkas, ia akan diketahui sama ada status itu rasmi atau tidak. Ini hanya masalah menunggu untuk sementara waktu untuk memprosesnya. Memang benar bahawa tiada siapa yang mahu barang-barang mereka rosak atau tidak normal.

Tetapi jaminan adalah penting untuk mengelakkannya. Tidak ada yang salah dengan menyediakan payung sebelum hujan. Untuk memeriksa apa yang boleh diperolehi dari jaminan, anda boleh menyemak halaman rasmi Acer. Sebagai tambahan kepada tiga cara di atas, ada cara lain yang boleh  anda  cuba.

Semak Waranti Pusat Perkhidmatan Komputer Laptop Acer dengan Kad Waranti

Cara pemeriksaan ini sebenarnya adalah cara yang paling biasa dan kerap untuk melakukannya. Itu adalah untuk memeriksa kad jaminan yang diperolehi. Di samping itu, kad ini juga pasti akan diminta oleh pusat servis komputer Laptop Acer  sebelum membuat tuntutan. Kad ini disertakan apabila anda membeli unit baru.

Bersama dengan beberapa dokumen pelengkap pada unit komputer Laptop. Sangat mudah untuk mengenali kad ini tentu saja, dan juga pada kad terdapat nombor siri mengikut unit yang anda miliki. Ia boleh menjadi tenang jika kad dipegang dan dimiliki, boleh membuat tuntutan apabila diperlukan.

Tetapi perlu diingat, jaminan Acer rasmi ini mesti diaktifkan secara manual. Jadi ia tidak secara automatik langsung. Anda boleh mendaftarkan komputer Laptop  anda untuk mula mengaktifkan jaminan. Tidak semua kedai akan mengaktifkan jaminan, jadi anda perlu menyemak semula sama ada ia telah didaftarkan.

Terdapat beberapa cara untuk mendaftar, yang pertama ialah ia boleh dilakukan dengan menghantar kad jaminan dan lembaran invois apabila membuat pembelian ke Pusat Khidmat Pelanggan Acer Jakarta. Di samping itu, anda juga boleh mengimbas kedua-dua helaian dan menghantar e-mel kepada acerpeduli@acer.com.

Anda juga boleh mendaftar secara bebas melalui laman web rasmi http://warranty.acer.co.id/ Acer . Pilih sub menu pendaftaran jaminan pada halaman. Pastikan data betul dan betul kemudian hantarkannya. Jangan lupa dengan dua cara sebelumnya pastikan kad jaminan diisi dengan betul.

Kami sebagai pembeli harus berhati-hati dalam memilih produk kerana tidak ada yang tahu apa yang akan berlaku kepada unit pilihan  anda kemudian. Terdapat jaminan perkakasan dan perisian. Terutama untuk perisian, ia hanya terpakai kepada Windows yang telah dipasang terlebih dahulu.

Sekiranya masalah berlaku, anda harus terlebih dahulu mengetahui butiran masalah yang dialami, supaya kemudian jika terdapat aduan, tidak ada kesilapan dalam laporan itu. Selepas itu, jangan teragak-agak untuk membawanya ke kedai terdekat di bandar anda. Kami Pusat Perkhidmatan Komputer Laptop Acer akan menyediakan perkhidmatan terbaik untuk pelanggan.

Selengkapnya