Pusat Pelayanan Acer :StopHoax

Dengan nama terkenal jenama Acer, kini sangat mudah untuk mencari pusat servis Acer di seluruh indonesia. Tahun ini cawangan pusat perkhidmatan Acer sendiri telah tersebar di 34 wilayah di Indonesia, dengan 104 lokasi di 84 bandar yang berbeza.

Ini supaya pengguna yang datang dari seluruh rantau ini boleh mendapatkan perkhidmatan daripada Acer. Kami bersedia untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan setia. Dengan penubuhannya sejak tahun 1976, Acer telah menjadi jenama yang dipercayai dan sudah tentu disukai oleh orang ramai.

Dengan menawarkan produk berkualiti untuk pelbagai belanjawan. Bermula dari spesifikasi standard hingga komputer riba untuk kualiti permainan dan juga reka bentuk tersedia dengan jenama Acer. Anda boleh mendapatkan produk  ini dengan mudah  melalui cawangan rasmi Acer yang terdapat di seluruh Indonesia.

Tetapi dengan wabak dan sekatan sosial di kebanyakan bahagian Indonesia. Pihak kami tetap bersedia untuk memberikan perkhidmatan kepada pelanggan melalui perkhidmatan jarak jauh. Ini adalah untuk mengekalkan protokol kesihatan dan sudah tentu menghiburkan hati pelanggan kami.

Pusat Perkhidmatan Acer Berkhidmat Dari Jauh

Perkhidmatan kami boleh dilakukan dari jauh, sama ada melalui pusat panggilan atau kenalan kami yang lain. Dengan program kerja dari rumah dan pembelajaran dalam talian di sekolah sekarang, Acer juga telah bekerjasama untuk menyokong aktiviti ini untuk menyediakan aktiviti yang lancar.

Kerjasama ini adalah dengan pihak yang memberikan sokongan untuk meningkatkan produktiviti anda semasa aktiviti di rumah. Penyokong yang dimaksudkan seperti  pakej versi Office Home Pra-pemasangan dan beberapa pakej pembelajaran dalam talian juga disediakan oleh Acer untuk meningkatkan kualiti pendidikan. Walaupun di rumah, anda masih perlu mengekalkan produktiviti.

Inilah yang membuat pusat servis Acer cuba menyediakan perkhidmatan seperti di atas. Walaupun terdapat akses terhad semasa wabak seperti ini, kualiti kerja dan aktiviti belajar tidak boleh dikurangkan. Kami juga akan menyediakan perkhidmatan penghantaran percuma untuk penghantaran pakej supaya ia dapat menyokong program di rumah sahaja.

Sekiranya terdapat kesukaran dalam operasi pakej, jangan panik terlebih dahulu. Hanya ambil telefon pintar atau telefon anda, dan teruskan dengan menghubungi pusat panggilan Acer untuk diberi prosedur pemasangan untuk digunakan. Aktiviti di rumah sahaja kekal produktif dengan bantuan Acer service.

Perkhidmatan penghantaran percuma mungkin boleh didapati di beberapa cawangan di bandar-bandar utama. Oleh itu, tidak semua cawangan mungkin menerima perkhidmatan tersebut. Bagi bandar-bandar pinggir bandar, kemungkinan ia tidak tersedia pada masa ini. Tetapi kami masih akan membuat peningkatan kualiti dalam hal ini demi keselesaan pelanggan.

Pusat Perkhidmatan Acer Tersedia di 34 Wilayah

Seperti yang dinyatakan di atas, pusat perkhidmatan dari Acer tersebar di seluruh kawasan di kepulauan. Dengan 104 lokasi di 84 bandar yang berbeza di 34 wilayah.  Jadi kemungkinan besar anda boleh mencari pusat perkhidmatan di bandar terdekat. Untuk mendapatkan lokasi, itu mudah.

Anda boleh mencari terus di enjin carian google atau anda juga boleh menyemak di laman web rasmi Acer. Di mana maklumat yang terkandung di laman web rasmi kami akan mempunyai data yang lebih terkini. Dalam beberapa hasil enjin carian, kadang-kadang terdapat maklumat yang lama.

Atau maklumat yang tidak mempunyai masa untuk dikemas kini. Ambil mudah jika anda melalui laman web rasmi, tentu saja, maklumat itu tepat dan terkini. Sudah tentu ini akan memudahkan keperluan perkhidmatan anda  atau hanya untuk perundingan. Perkhidmatan pelanggan kami bersedia untuk memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda.

Dengan keadaan semasa wabak Covid-19, sudah tentu pusat khidmat kami akan terus mengekalkan protokol kesihatan. Untuk kemudahan pengguna apabila melawat kedai. Pengguna atau pelanggan juga dikehendaki memakai topeng untuk mengekalkan keselesaan di kalangan pelanggan lain.

Di samping itu, pusat perkhidmatan  acer akan melaksanakan penjarakan sosial dengan menjaga jarak dari pelanggan dan pegawai. Oleh itu, tidak perlu risau tentang perkara ini, diharapkan anda akan mengingatkan satu sama lain untuk menjaga kesihatan bersama dan mencegah penyebaran wabak Covid 19.

Terdapat Pusat Khidmat Acer yang Beroperasi 7 Hari

Selain memberi kemudahan kepada pelanggan yang datang ke kedai, khusus untuk beberapa pusat servis di lokasi tertentu menyediakan perkhidmatan selama 7 hari. 7 hari di sini bertujuan bahawa pada hari Ahad ia juga tetap terbuka. Dengan masa pembukaan Ahad yang terhad.

Diharapkan pelanggan yang hanya mempunyai masa pada hari Ahad dapat memanfaatkan peluang untuk mengunjungi kedai kami. Pada hari Ahad ia dibuka sekitar jam 10:00 hingga 15:00. Walaupun ia hanya terdapat di bandar-bandar besar, tetapi ini adalah bukti.

Bukti bahawa Acer mahu memberikan perkhidmatan maksimum kepada pelanggan. Jika pada hari kerja biasanya masa dibuka pada 8:30 hingga 16:30. Di samping mengekalkan kualiti dalam menyediakan perkhidmatan, pengguna diharapkan mendapat perkhidmatan terbaik daripada pegawai pusat khidmat Acer kami  .

Kami juga bersedia untuk menerima pertanyaan jenama atau aduan mengenai produk kami.  Anda juga boleh menyemak secara berkala untuk semua kemas kini maklumat mengenai jenama Acer. Mengenai promosi, produk baru, kepada acara yang kami adakan. Ini pasti akan menjadikan Acer sebagai produk yang dipercayai.

Laman Web Pusat Perkhidmatan Acer Menyediakan Penjejakan Dalam Talian

Sudah jelas bahawa tiada siapa yang mahu barangan yang dibelinya rosak dan terdapat gangguan. Tetapi tidak ada salahnya untuk menyediakan payung sebelum hujan. Oleh itu, kami memberikan jaminan rasmi pada setiap produk Acer rasmi kami. Untuk memberi kemudahan jika pada masa akan datang terdapat halangan.

Untuk membuat tuntutan jaminan, tunjukkan bukti jaminan seperti buku jaminan, pelekat jaminan hologram dan invois pembelian produk Acer. Untuk mendapatkan jaminan, anda perlu mengaktifkannya secara bebas. Kini ia boleh dilakukan secara dalam talian melalui laman web bahagian jaminan kami di http://warranty.acer.co.id/ pada sub menu pendaftaran.

Kemudian isi borang dengan data yang betul supaya perkara yang tidak diingini kemudian tidak berlaku. Apabila selesai, klik hantar dan tunggu proses pengaktifan. Di samping itu, anda juga boleh menghantar e-mel dengan memasukkan bukti pembelian dan kad jaminan yang telah diisi dengan data yang tepat ke acerpeduli@acer.com e-mel.

Kami sebagai jenama yang terkenal dengan teknologinya, juga menyediakan penjejakan dalam talian untuk anda yang melakukan perkhidmatan. Penjejakan dalam talian bertujuan di sini adalah untuk memeriksa kemajuan perkhidmatan   anda . Bagaimana untuk menyemaknya mudah dan cepat. Mula-mula buka  tapak http://acerid.com/  kemudian pilih menu sokongan.

Jika menu lungsur akan muncul, pilih penjejakan perkhidmatan dalam talian. Kemudian ia akan membuka tetingkap baru, di mana anda diminta memasukkan nombor  siri  atau nombor perkhidmatan peranti anda. Jika ya, jangan lupa untuk mengisi captcha yang ada dengan betul.

Jika anda telah mengklik trek, jika data yang dimasukkan adalah betul,  peranti kemajuan anda akan muncul  di tempat ia telah tiba. Ini adalah untuk memberikan keselesaan dan kepercayaan pelanggan terhadap perkhidmatan kami. Tugas pusat perkhidmatan Acer  adalah untuk melayani pelanggan secara maksimum.

Selengkapnya